Windows Phone 8.1 – jak snadno udělat screenshot

winseven

Minule jsme odstartovali sérii tipů a triků pro mobilní operační systém Windows Phone 8.1 a dnes v tom budeme pokračovat. Připomeňme, že mobilní telefony s tímto systémem se dočkají aktualizace na Windows 10.

V dnešním článku se podíváme, jak snadno a rychle udělat screenshot.

Jistě to dobře znáte – chcete se na webu či Facebooku pochlubit například tím, jak vypadají vaše stránky na mobilu. Sahat v tomto případě po fotoaparátu by bylo zdlouhavé a poněkud komické. Vše lze totiž zařídit podstatně rychleji.

Systém Windows Phone 8.1 má připravenou zkratku několika tlačítek, které když současně stisknete, pořídíte screenshot, tedy obrázek zachycující přesně to, co vidíte na displeji telefonu. Obrázek pak najdete mezi obrázky, a tak s ním můžete snadno pracovat – přesunout ho do počítače nebo ho sdílet rovnou z vašeho telefonu.

Zkratka, o které se bavíme, zahrnuje dvě tlačítka – tlačítko pro zamčení telefonu a tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Právě tato tlačítka stiskněte společně a sledujte, co se stane. Telefon vám dá najevo, že provedl screenshot displeje.

Screenshot můžete pořídit dokonce i na zamykací obrazovce.

A to je pro dnešek vše. Jak se vám líbí náš dnešní tip? Věděli jste, že k pořízení screenshotu už nemusíte instalovat žádnou aplikaci, jako tomu bylo dříve?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*